Čtvrtek, den osmatřicátý

Dneska projekt, děťátka!
A extra tajný, zkuste odvést pozornost (zejména) maminek někam jinam, protože, ehm-ehm, o víkendu nás čeká druhá květnová neděle a ta patří právě jim! Den matek, tak se to oficiálně jmenuje.-) Vzhledem k okolnostem letos neklapne besídka ani rukodělné dárečky ze školy, ale tuším, že jste šikovní a aspoň tu druhou část v klidu zmáknete sami (pokud toužíte přezpívat i muzikál, běžte do toho!)

K projektu.
1. část teoretická, 2. praktická. Už to znáte... :-)
V teoretické části budu potřebovat sloh. Asi tušíte, že se na Vás hrne popis. 
V psaní Vám dost pomůže držet se osnovy (viz níže). Používejte barvité věty a zkuste se vyvarovat častého opakování slov (má, je, nosí...) - využívejte synonyma. 
Jednotlivé části slohu (úvod, stať, závěr) nezapomeňte odsadit od okraje, členit celý sloh do odstavců.  Dejte si záležet, je dost pravděpodobné, že si maminky budou Vaši práci číst, tak si při popisu všímejte všeho, co je pro tu Vaši specifické. Čím je speciální. Co na ní máte rádi. Čím Vás dokáže potěšit (a klidně i čím Vás trošku zlobí). Proč je právě ta Vaše mamka pro Vás ta nejlepší!
POPIS OSOBY. - ppt stáhnout

Co se týká druhé části, sfoukneme takto na dálku dárek na neděli, ju? Odložím Vám tady pár nápadů, které by se daly doma zrealizovat a třeba by mohly mamku potěšit. Kdybyste potřebovali pomoct, zkuste se obrátit na staršího sourozence/taťku/ostatní. Bezpečnost především!
Pokud budeš chtít výrobek sdílet, pošli mi fotku na zaběhnuté infokanály (mail, WhatsApp, IG).
Sloh posílat nemusíš, počtu si ve škole. 


Užijte si zítřejší volno (kdyby Vás zajímalo, co slavíme, tak tuto) a hlavně nedělní Den matek!

JKoh. s maměnkou:-)

Komentáře

  1. Dobré ráno paní učitelko můžu ten sloh psát do domškoly abych to měla všechno pohromadě?Nela.N

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Úterý, den desátý

Přísloví - řešení

Pondělí, den čtvrtý